ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ

Організація навчально-виховного процесу повинна бути направлена на створення найбільш сприятливих умов перебування дітей в навчальних закладах, тому питання організації харчування дітей сьогодні залишається одним із найактуальніших.

На підставі Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, “Про охорону дитинства”, “Про молоко та молочні продукти”, п.11 ст.30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах”, спільного наказу Міністерства освіти і науки України , Міністерства охорони здоров'я України від 01.06.2005 №242/329 “Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”, з метою організації якісного та повноцінного харчування учнів навчального закладу, допомоги соціально незахищеним категоріям дітей у навчальному закладі, роботу організовано наступним чином:

  • забезпечено належну організацію та якісне надання послуг з харчування учнів;
  • організовано контроль за якісною роботою харчоблоку, його утриманням та забезпеченням необхідним обладнанням, інвентарем та посудом;
  • забезпечено організацію повноцінного та якісного харчування учнів відповідно до затверджених норм харчування;
  • тримається на контролі проведення С-вітамінізації третіх страв;
  • організовано харчування учнів навчального закладу відповідно до графіка роботи шкільної їдальні;
  • організовано забезпечення учнів 1-11-х класів питною водою гарантованої якості;
  • організовано роботу комісії громадського контролю за якістю харчування учнів;
  • забезпечено контроль за організацією дієтичного харчування учнів згідно із затвердженими списками за рекомендаціями медичних працівників;
  • забезпечено контроль за організацією гарячого харчування учнів 5-11-х класів за кошти батьків;
  • забезпечено чітку організацію чергування педагогічних працівників у шкільній їдальні відповідно до графіка чергування;
  • забезпечено скоординовану діяльність медичного персоналу, працівників навчального закладу та харчоблоку щодо контролю за харчуванням дітей, бракеражу готової продукції, контролю за дотриманням учнями закладу правил особистої гігієни перед та під час вживання їжі та буфетної продукції, контролю за станом обідньої зали.

 

Нормативно-правові документи, що регламентують організацію харчування

Закон України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 р. № 2402 (із змінами)
Закон України «Про дитяче харчування» від 14 вересня 2006 р. (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 21 травня 1992 р. № 258 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 5 квітня 1994 р. № 226 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 19 червня 2002 р. № 856 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 р. № 1591 (із змінами)
Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» від 2 січня 2011 р. № 116
Наказ Міністерства економіки України «Про затвердження Методичних рекомендації з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах» від 1 серпня 2006 р. № 265 (із змінами)
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 р. №242/329 „Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;
Наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.06. № 620/563 “Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах”
Лист Міністерства освіти і науки України від 05.06.2001 N 1/12-1459 Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01


РІШЕННЯ ІЗЮМСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Рішення XXV сесії VІІ скликання Ізюмської районної ради від 20 грудня 2017 року №404-VІІ

«Про організацію та затвердження вартості харчування учнів та вихованців закладах освіти Ізюмського району»

 


НАКАЗИ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ІЗЮМСЬКОЇ РДА


Наказ відділу освіти Ізюмської РДА від 31.08.2018 № 262 «Про організацію харчування дітей у закладах загальної середньої освіти Ізюмського району в 2018/2019 навчальному році»

НАКАЗИ ПО НВК

Наказ по Куньєвському НВК від 31.08.2018 № 92 «Про організацію харчування дітей у закладі в 2018/2019 н.р.»

Комісія

громадського контролю з організації харчування учнів

Куньєвського навчально – виховного комплексу

у 2018/2019 н. р.

№ з\п

ПІБ

1.

Голова комісіїСубота С.М.,  член ради НВК

2.

 

Члени комісії:

Стефанишина К.О., член ради НВК, лікар;

Красноруцька Є., член ради НВК, учениця 11 класу;

Мовчан Г.М., вчитель, член ПК;

Олізаренко І.М., член ради НВК, представник батьківської громадськості

Інформація про постачальника:

                       ФЛП Коловоротна Олена Анатоліївна

ЕГРПОУ 2135601085, тел. 0955450680

Адреса: м. Ізюм, пров. Мічуріна, 13а

 

Графік

чергування вчителів у їдальні

Куньєвського навчально – виховного комплексу

на І семестр 2018/2019 н.р.

І тиждень

ІІ тиждень

ІІІ тиждень

ІV тиждень

Коник А.Г.

Мовчан Г.М

Коник О.Г

Мовчан Н.І

 

 вересень

Плномаренко Н.М.

Дубчак Н.Ю.

Коник О.Г.

Тимченко В.О.

 жовтень

Пономаренко Н.М

Мовчан Г.М.

Коник О.Г.

Мовчан Н.І.

 листопад

Пономаренко Н.М.

Дубчак Н.Ю.

Коник О.Г.

Тимченко В.О.

 

грудень

Графік

харчування учнів у їдальні

1-3 класи

9.35 – 10.05

5-11 класи

9.40 – 10.10